A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2011. november 26., szombat

Telekis nap


Pénteken már ismerős volt a helyzet:) Nem kell táskát hozni, és az egész iskola együtt vesz részt a rendezvényen! Nem sok ilyen alkalom van, de ezeket nagyon élvezzük! Most Teleki Olimpia volt.
Csütörtökön délután megfestettük a zászlónkat, amivel felvonultunk a megnyitón. (A gyerekek döntötték el, hogy mi legyen rajta. Így lett Mesevár, Mazsola énekelve- mert szeretünk énekelni. Mivel mi nagyon összetartunk, ezért kis mosolygós köröcskék egymás kezét fogva veszik körbe Mesevárat és Mazsolát. Középen Ági néni és Rozi néni nagyobb köröcskéje látható. Tökéletes lett!)
Először megismerkedtünk az Olimpia történetével, jelképeivel, kabaláival, magyar olimpikonok fényképeivel. Sőt!
A megnyitó szinte olyan volt mint az igazi. Felsorakoztunk osztályok szerint, első sorban a zászló vivővel.
Most jön a "sőt" magyarázata. A rendezvényt Rácz Lajos olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg. Így nem távoli elképzelhetetlen kép maradt az olimpiai bajnok fogalma. Láttunk egy embert, aki mesélt élményeiről, arról az áhítatról, ami az Olimpián körbeveszi a sportolókat. A küzdelemről, a kitartásról, a győzelem öröméről.
Majd 4.b-s lányok vezetésével felvonultak az osztályok, és meggyújtották az olimpiai lángot. Ezzel kezdetét vette a "versengés".
Négy állomáson próbálhattuk ki ügyességünket.
  1. A 2012-es olimpia jelképeit színeztük ki.
  2. Olimpikonok fényképeit raktuk ki puzzle-ből.
  3. Kabala-sudokut játszottunk.
  4. Sorverseny volt a három második osztály között.
Éremmel nem, de sok élménnyel gazdagodtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.