A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2014. április 14., hétfő

Újra...


Április 12-én író-olvasó találkozón voltunk az osztályunkkal.
Az úgy volt, hogy nekünk van egy nagyon kedves osztály főnökünk, aki megírta üzenetünket Nyulász Péter írónak, aki örömmel fogadott minket találkozóján.
Már visszafele számoltam, 10, 9, 8. Mikor indulunk már? 7, 6, 5 ne már! Még rendet kell tennem? 4, 3, 2 és végre elindultunk! Nyitódott a kapu és végre kiálltunk a kocsival! Tíz perc és ott voltunk a Szárazréti Közösségi Házban. Elsőként értem oda, majd jött Dani, Aliz és a többi osztálytársam.Végre megjött Rozi néni is! Mindenki bement a terembe, és elhelyezkedtünk. Beletelt vagy tíz percbe, mire Nyulász Péter elkezdte beszámolóját. Rengeteget beszélt Helkáról és az új könyvéről.Azt is megtudtuk, hogy a címe Ciprián, a Balaton hercege lesz.
Kérdéseket is tehettünk fel az írónak, mellyel szívesen éltünk is. A helyszínnel kapcsolatos kérdésünkre ezt válaszolta: A könyv helyszínét úgy választottam ki, hogy körbejártam a Bakonyt. Ezek a helyek varázslatosak, és lekötik az ember figyelmét. Nem hagyhattuk ki, hogy Kamorról, a varázslóról kérdezzünk! Péter bácsi elmondta nekünk, hogy Gandalf és Dumbledore nevét mindenki ismeri. Viszont ha megkérdeznénk ki volt Kamor, még a Balaton-Felvidéken élők sem tudnák, hogy ki volt ő. Arról is mesélt, hogy amikor Balatonfüreden tartotta a Helka című könyve bemutatóját, pontosan akkor avatták fel a Helkáról elnevezett játszóteret is, melyet egy ügyes kezű építész alkotott meg pontosan úgy, mint a füredi vízi játékot. Egy környéken lakó bácsi meg is köszönte az építésznek, hogy felelevenítette ezt a szép legendát, melyről az alkotónak fogalma sem volt.
Lassan vége felé közeledek  történetnek. Nem voltunk szomorúak, mert utána dedikáltattuk a könyveinket, és még mosolygós fejet is rajzolt bele mindenkinek! Ezzel még nem volt vége a jó híreknek, hiszen ott tudtuk meg, hogy bejutottunk a TEK verseny döntőjébe a barátnőmmel! Egyszóval fantasztikus nap volt!!!

Kiffer Anna

Képek 
Cikk az alkalomról 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.