A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2013. október 10., csütörtök

Rendhagyó történelem óra a Városházán

Ma délelőtt újra találkoztunk Zsuzsival, aki tavaly a római foglalkozást tartotta nekünk.

A Városházára látogattunk el. Izgalmas volt, hogy a Nagyteremben (Csodaszépen felújították a termet!) azokon a székeken ülhettünk, ahol a polgármester úr, az alpolgármesterek, a képviselők.
Az izgalom fokozódott, amikor kinyithattuk a színes borítékokat. Évszámokat, történelmi eseményeket rejtettek. A falra festett dátumok között keresgéltünk, majd leültünk az alá a részlet alá, ahol megtaláltuk a mi történésünket. Csoportokba rendeződve folyt tovább az óra.

Ilyenben nem mindenkinek leht ám része! Szavazógépeket kaptunk a kezünbe! Az eddig tanultak ismétléseként tesztet "töltöttünk" ki a szavazógépek segítségével. Egy kérdés, egy szavazat. Egészen jól sikerült!

Egy animációs kisfilmet néztünk meg István királyról és koráról, majd élőképet alkotva csoportonként megjelenítettünk egy-egy fontos eseményt a magyar történelemből.

Ráadásul még sajtótájékoztatón is részt vettünk (mivel véletlenül pont akkor zajlott), melyből megtudtuk, hogy a Szent korona másolatának Székesfehérváron tartásáért hangversenyt és színdarabot szerveznek. Megcsodáltuk a másolatot, álltuk a fényképezést, élveztük a szereplést.

Dicséret illet minden várlakót az aktív részvételért és az alkalomhoz és helyhez illő viselkedésért!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.