A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2013. október 26., szombat

Meseterápia


Nagy segítséget kaptunk Judit nénitől, aki most harmadszor látogatott el hozzánk. Ő Boldizsár Ildikótól tanulta a mesterséget, aki hazánkban a legnagyobb szakember ebben a témában.
Már az első alkalom után érezhető volt a változás a gyerekek viselkedésén keresztül a lelkükben. Kiöntötték a szívüket, "megmutatták" a mi Ági néninket az ő szemükön, szeretett-teljes szavaikon át vendégünknek.
Pedig Judit néni látszólag nem tesz mást, mint mesél nekünk. Mi pedig tátott szájjal hallgatjuk. Mondókázunk, énekelünk (Ági néni kedvenc énekét is.), nyelvtörőt mondunk. Gyertyát gyújtunk, a mesék őrzőinek emlékére. Látszólag "csak" ennyi... Aztán mindezek hatására megnyílik a szív és a száj, előbújnak elfelejtettnek hitt emlékek, érzések. Majd megoldódnak a gondok, a problémák.
A mese csodálatos! Beleképzelhetjük magunkat a kiscsikó helyébe, akinek az anyukája halt meg. Nem kell mást tennünk, csak azt elmondani, amit ő érezhetett, gondolhatott. Majd ezek hatására eltűnik a feszültség, a kétely, a félelem.
Persze mindehhez kell egy olyan fantasztikus ember, mint Judit néni!
Köszönjük! A megértést, az elfogadást, a segítő kérdéseket.
Még kétszer találkozunk, hogy teljes rend legyen mindenki szívében-lelkében-fejében. Úgy tűnik, elég lesz...
Képek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.