A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2011. szeptember 2., péntek

Alsós-tó

Alighogy elkezdődött az iskola, máris kirándulunk!
Reggel az iskolában egy picit "tanultunk", reggeliztünk és elindultunk gyalog a Kiserdőbe.
Öt állomás feladatait jártuk végig. Minden állomáson 4.b-s gyerekek voltak, akik elmondták, mi a feladat.
1. A torpedó játék erdei változatával kezdtünk. Amikor találatunk volt, egy találós kérdést kaptunk (vicces!). Öt állatot ismertünk fel köztük nagyon ügyesen.
2. Az állatoknak nagyon jó a szaglásuk, sok szagot meg tudnak különböztetni egymástól. Kipróbáltuk. Öt különböző illatú papírt szagoltunk végig. Találtunk levendulát, hagymát, fenyőt... Mit is még?
3. Megint bekötötték a szemünket! Vadászni indultunk az éjszakában! Kezünkbe adtak összecsomózott lepedőcsíkokból álló "vezérfonalat", aminek a vonalát követve eljutottunk egy olyan fához, aminek a végén zsákmányra akadtunk! Süni és egér "várta" az éhes ragadozó csapatot.
4. A legtöbb emlős állat négylábú. Kipróbáltuk, vajon milyen érzés így járni. Kis tappancsokat kaptunk a kezünkre, amin sétálhattunk. Jó buli volt!
5. Vadászat következett nappali viszonyok között. Körbe álltunk, a vadász középre (bekötött szemmel). A körben állók kézről-kézre adogattak egy csörgő dobozt. A vadásznak egy labdával el kellett találnia azt, akinél a csörgő doboz van.

A végén a Zöld-tanyánál ebédeltünk, játszottunk.
Szerencsére nagyon jó időnk volt! Elfáradva értünk vissza az iskolába, jól éreztük magunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.