A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2014. március 22., szombat

Helka-nap



Tegnap egy igazi bulis nappal befejeztük a könyv feldolgozását.
Néhányan jelmezzel is készültek: Bora, Nemere, Tramini, Helka is megjelent köztünk. (Sió is, de valószínleg nem volt egyértelmű az öltözéke, mert félreismerték...:))
Vetélkedő, lakoma, activity, kézműveskedés volt a program, és lazításként játszótér. Jutalomként nem volt lecke:)!
A vetélkedőre nagyon találó csapatneveket találtak ki!


Apró részletekbe menő kérdések is szerepeltek a feladatok között, és emlékeztek rá! Nagy öröm volt látni-hallani, hogy tényleg figyelmesen elolvasták a regényt. Megérte két hónapot rászánni a feldolgozásra. Sok új ismerettel gazdagodtunk, élményt szereztünk általa. Remélem, sokáig megmaradnak...
A regényben szereplő ételeket is bevontuk a vetélkedőbe két feladat erejéig, hiszen bekötött szemmel felismertük a halászlétől kezdve a granadírmarson át a túrógombócig mindent. Majd minden ételhez a fejezet számát kellett megkeresni, amelyben szerepelt.
Köszönet a szülőknek, nagyszülőknek a segítségért, hogy mindent megfőztek-sütöttek nekünk!!!
Nyertes a Felmentő csapat lett, második a Balatoni lángosok, harmadik a Hullámtörők. Nyereményük a témához illő volt (varázserejű medál bőr szütyőben, "emlékeztető" tea - a felejtőfüves mintájára -, és egy nagy doboz Sió baracklé). Persze azok is kaptak egy kis emléket, akik nem értek el helyezést.(Balaton szeletet és egy kis teknőst.)
Mivel a pillangók végigkísérik a történetet, délután  készítettünk csoportonként 3D-s lepkés képet.

Majdnem minden étel elfogyott, jót játszottunk, sokat tanultunk.
Jövő héttől otthon pihenhetnek a könyvek. Esetleg újra el lehet olvasni kis idő múlva... Vagy be lehet szerezni a folytatást, hiszen állítólag már készülődik...:)
Képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.