A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2013. május 19., vasárnap

Szakkörös kirándulás




Tudom, nem az egész osztályra vonatkozó bejegyzés lesz, mégis szeretnék beszámolni róla.

Szombaton a KRéTA (KReatív És TAlálékony) szakkörös gyerekekkel megtettük szokásos év végi kirándulásunkat. Az idén Budapestre utaztunk a Csodák Palotájába. Sajnos nem tudtunk teljes létszámmal részt venni, ezért is vetemedtem egy ilyen blogos bejegyzésre...

Azt tudtuk, hogy új helyre költözött, a Camponába. De hogy ennyire lezsugorodott a területe, arra nem számítottunk. (Ezért is örültünk nagyon, hogy nem messze találtunk egy kalandparkot.)

Volt látni- és kipróbálnivaló bőven így is! Nem győztünk egyik helyről a másikra futni, nehogy eltűnjön...:) Mire mindent megnéztünk, beleültünk, forogtunk, húztunk, stb., már egy óra is lett, az előadás kezdete. Otthon is kipróbálható fizikai kísérleteketmutatott be egy férfi, majd olyanokat, amiket otthon nem szabad és nem is lehet.

Ezután újra belevettük magunkat a játékok közé! Három órára viszont már mindent láttunk, mindenen ott volt az ujjlenyomatunk. Akkor megkérdezte Rozi néni és Timi néni, szeretnénk-e bemenni a fennmaradó másfél órára a kalandparkba. Micsoda kérdés! Persze, hogy igent válaszoltunk kórusban!

Jó kis hely volt. Csúszda, ugrálóvár, kosárlabda, babzsákfotel (a kifáradtaknak), felsorolni sem tudom. Kaptunk szörpöt is, amikor megszomjaztunk.

Hamar eltelt az idő, indulnunk kellett a vonatra. Kis uzsonnázás még belefért a játszótéren, majd nagy örömünkre ugyanolyan piros vonattal jöttünk haza, mit amilyennel mentünk!

Ilyen játékos kirándulással zártuk az egész éves szakköri munkát. Aki már volt "krétás" (és ilyen kevés gyerek van az osztályban) tudja, milyen sokrétű és változatos témán vagyunk ismét túl.
Köszönöm a lelkesedéseteket és a jókedvet!
Képek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.