A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2012. június 23., szombat

Kenutúra



Az utolsó tanítási napot követően lelkes kis csapatunk elindult vízitúrázni a Szigetközbe. Miután megérkeztünk Dunakilitibe, kezdődött a sátorállítás. A kevésbé rutinos kempingezőkkel bizony előfordult, hogy a felfújható matrac nem fért be a sátorba. A végén azért mindenkinek sikerült kényelmes fekhelyet készítenie. Ezután egy bemelegítő evezés következett, amit mindenki nagyon élvezett. Este az apukák magukra vállalták a vacsorakészítés fáradalmait, így a gyerekek fürödhettek (a nagyon hideg vízben), az anyukák pedig nyugodtan megvitathatták a világ fontos dolgait.
Másnap mindenki korán kelt és már alig várta, hogy elinduljunk a nagy túrára. Ezen a napon Doborgazig eveztük, ahol is egy kedves kis kocsmában pihentük ki magunkat. A gyerekek jégkrémmel, az apukák sörrel próbálták az elveszett energiát pótolni. Visszafelé már kicsit lankadt a lelkesedésünk, főleg mikor árral szemben kellett evezni.
A sokadik nádas mögött végre megpillantottuk a táborunkat. A gyerekek hamar kipihenték magukat és még kicsit ugráltak a vízben vagy próbáltak halat fogni. Vacsorára paprikás krumplit készítettünk, amit jóízűen falatozott mindenki. Az esti levezető séta sem maradhatott el, ezért elgyalogoltunk a tábor mellett lévő gáthoz, illetve a nem messze lévő (akkor nem így éreztem) „fenék-küszöbhöz”. (Aki nem tudná ez egy mesterségesen kialakított gát, ez segít a víznek befolyni a Szigetközbe.) A nap végén senkit nem kellett álomba ringatni.
Elérkezett az utolsó nap. Reggel összecsomagoltuk a sátrakat és elindultunk evezni. Ezúttal Cikola volt az úti cél. Szerintem ez volt a legjobb túra. Vadregényes ösvényeken haladtunk, láttunk hódok által rágott fákat, sok-sok madarat, és még egy hallépcsőt is. Állítólag itt úsznak fel a halak, de sajnos mi ezt nem láttuk. Az izgalomból is jutott erre a napra, ugyanis megtörtént az első borulás a csapatban, a túravezetőnk „fürdött” meg a hideg vízben. Cikolán kaptunk egy tálca házi túrós rétest, amit mindenki jóízűen falatozott.
Sajnos ez a három nap nagyon hamar eltelt. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát, mivel már azt tervezgettük, hogy jövőre is elmegyünk majd evezni.
Buzdítalak benneteket is, akik nem voltatok ott, hogy bátran vágjatok bele, hiszen nagyszerű élményekkel (és egy kis izomlázzal) lettünk gazdagabbak!
Írta: Faragó Edina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.