A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2012. május 16., szerda

Pákozd

Szerdán reggeli után már indultunk is az arborétumba.
A bejáratnál várt bennünket Gyuri bácsi, aki a délelőtt folyamán sok érdekes dolgot mutatott nekünk. Először mókusokká változtunk, makkot rejtettünk el nagyon-nagyon titkos helyre. Kb. egy óra múlva visszatértünk ide, és meg kellett találnunk az elrejtett eleséget. Akinek ez sikerült, túlélte a telet!:)
Csapatokba szerveződtünk ezután. Kaptunk nagyítót, bogérnéző dobozt, gyűjtőtáblát tollal. Elindultunk teljesen egyedül az arborétum területén. Kerestünk hidat, pókhálót, bogarat, levelet, jelzőtáblát... Mindenki visszaért!(Húhhh...)
Megnéztük a múzeumot, játszottunk kitalálóst állatokkal. Gyuri bácsi nagyon megdicsérte az osztályt! Szerinte olyan gazdag szókinccsel, választékosan beszélünk, amit még nem hallott másodikosoktól. Bár élénkek voltunk nagyon is, nem neveletlenek. Érdeklődőek, mesélősek, pont mint az iskolában.:)
A végén a fiúknak és néhány lánynak csülközést tanított, a többiek a játszótéren játszottak. Néhányan most próbálták ki először, hogyan kell lecsúszni magasról a vasrúdon. Ügyes volt mindenki!!!
Jól elfáradtunk, talán kullancsot sem vittünk haza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.