A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2011. április 2., szombat

Lovagi torna


Pénteken a királyos hónapunkat lovagi tornával zártuk. Persze nem amolyan csetepatéval, hanem békés megmérettetéssel.
Az első feladat egy puzzle volt, ami lovagot ábrázolt. A leggyorsabb csapat kapta a legtöbb pontot.
Másodjára hercegnőket lovagokkal és várakkal kellett csoportosítani a leírás alapján. Mindegyik csapat hibátlanul oldotta meg!
A harmadik esetben azt próbálták ki csapatonként a fiúk, hogy vajon hogyan lehetett a sisaktól semmit sem látva felismerni szívük választottját... Egész könnyen ment.
A többi feladatot az udvaron teljesítettük. A bátorságpróba során felmászott mindenki a környék legmagasabb hegycsúcsára, majd a másik oldalon távozott... Az utolsó egy ügyességi próba volt. Nagyon messziről (kb. másfél méterről) bele kellett találni egy szűk nyílásba (autó gumiba). Ez volt a legnehezebb! Kevés találat lett... Jutalomként rajzolt mindegyik csapat egy-egy váras aszfalt rajzot. Olyan jól sikerültek, hogy plusz öt pontot mindenki kapott rá! Ügyességét, bátorságát bizonyítva immár mindenki tisztában van azzal, milyen is lehetett a lovagok élete. Panna könyvéből ezt a tudást még három leckével ki is egészítettük. Tudjuk már az illedelmes köszönés-bemutatkozás, az öltözködés-jól ápoltság és az étkezését szabályait is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.