A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2011. február 26., szombat

Farsang


Pénteken délután volt életünk első iskolai farsangja. Érthető hát, hogy fokozott izgalommal vártuk reggel óta:)

Délelőtt rejtvényeket oldottunk meg, majd ebéd után befejeztük a bohóc álarcokat. Hamar kimentünk az udvarra, és végre elkezdtünk pakolni! Egy másik terembe vittük át a táskánkat és a jelmezünket, hogy a mi termünkben nagyobb legyen a hely a bulizáshoz. Itt is öltöztünk át, így jelmezben sétálhattunk végig az aulán (mindenki nagy örömére). Később bementünk az 1.b-be és a 3.b-be, hogy ők is láthassák, milyen szépek vagyunk!!!

Aztán elkezdődött a bemutatkozás. Volt, aki verset mondott, sőt még táncot is láttunk!

Ha az ember mese-farsangra megy, ahhoz mese-játékok tartoznak. Így egy kis hamupipőkés bab-válogatás után autó feltekeréssel "érkezhettünk" meg a bálba. Itt rögtön evés/etetés-versennyel indítottunk. Eztután persze táncoltunk egyet kalappal (a Csillagszemű juhász mintájára), és szomjasak is lettünk. Az ivóversenyt többször ismételtük, miközben a szülők is megérkeztek a terembe.

A székfoglalót mindig mindenki várja, aztán sokan elkeserednek kieséskor...Így volt ez most is.
Nem kell szomorkodni, játszunk még ilyent sokszor! Legközelebb máshogy alakul!

Minden szomorúság ellenerére jó volt a szülőkkel együtt játszani, finom sütiket enni, gyümölcslevet inni, együtt bulizni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.