A mesében minden megtörténhet. Találkozhatunk óriásokkal, törpékkel, tündérekkel... A mese közvetít a látható és a láthatatlan világ között.

2010. szeptember 30., csütörtök

A népmese napja

Ma ünnepeltük a magyar népmese napját, megemlékezve ezzel Benedek Elek születésnapjáról. Átmentünk a "szomszédba", a könyvtárba. Ott egy gimnazista nagyfiú mesélt nekünk királylányról, pókról, királyfiról, szerelemről... A végén mesesütit kaptunk, ami nagyon finom volt!

Október 12-étől el is kezdünk járni a könyvtárba. Minden hónapban egyszer Zsuzsa néni, a könyvtáros könyvtárismereti órát tart nekünk. Ezen alkalmakkor fogunk együtt kölcsönözni. A beiratkozást addigra elintézzük, az olvasójegy pedig a könyvtárban marad biztonság kedvéért. A kivett könyveket is együtt visszük vissza a következő könyvtári órán.

Délután részt vett mindenki a HEROSZ toborzóján. A foglalkozásokra csak az fog járni (havonta egyszer), aki kitölti a jelentkezési lapot, és az első alkalommal befizeti a tagdíjat (1500 Ft).

Érdekes dolgokat tudtunk meg állattartásról, felelősségről. A kutyák nagyon aranyosak voltak, bár nehezen tűrték a sok gyerek nyüzsgését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.